Numele Clarei

Cand treci prin ceva de mai multe ori inveti cate ceva.

Asa si cu numele copiiilor. Dupa ce am vazut ca la Andrei in grupa sunt 5 copii cu numele Andrei, si toata lumea ii spune Baloiu, m-am cam gandit eu ca daca vreodata o sa am o fetita o sa ii dau un nume putin mai aparte, ca sa nu o strige lumea Baloiu.

Mai ales ca parca la fetite si numele e parte din lucrurile care ii dau ceva aparte….

Asadar, am facut research, am citit liste de nume dupa nume, am facut shortlist pentru fata si pentru baiat (nu am vrut sa stiu ce sex are copilul) si so on….

Daca era baiat era Rares.

Daca era fata era…..si aici tine-te! Discutii peste discutii! Mie imi placea si Monica, Ema, si multe altele. Ce-i drept, nimic din ce ziceam eu nu ii placea lui Liviu. Si asa am ajuns la Clara.

Numai ca eu nu eram convinsa. Daca era un nume mai bun decat asta pe care nu il descoperiseram inca, si care sa ne placa la amandoi?

Asadar, prin luna a noua asa, la o terasa fiind eu si Liviu (tocmai fusesem la doctor, altfel cica stateam la pat), am reinceput discutia. Ce facem, ce facem?

Si Liviu a avut o sclipire de geniu: a propus sa intrebam fiecare a 5-a fata care trece pe strada ce nume are. Zis si facut (eu fiind stiuta pentru ideile crete si deschiderea mintii).

Ne-am amuzat de minune. A fost fun si util in acelasi timp. Liviu on a mission: prima doamna cu care a vorbit era cu baietelul langa ea. Si o chema……da, ati ghicit! Clara.

Asa ca am luat-o ca pe un semn de sus si nu am mai intrebat pe nimeni: pe Clara a chemat-o Clara.

Si pentru ca sunt cunoscuta de asemenea pentru memoria scurta, am pus aici istorioara ca sa nu cumva sa nu afle Clara de ce o cheama pe ea Clara.

Si da, o vom serba de Sfanta Clara catolica. 11 august

20150426_12172920150426_122136

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: